Skip to main content

Maart 7, 2023

7 cruciale inzichten die Troom onmisbaar maken

De meesten onder ons zijn ondertussen bekend met het concept van Troom, de flexibele privé- chauffeur die je in je eigen wagen vervoert. Maar wist je dat er nog meer handige inzichten/toepassingen zijn van onze service? Hieronder enkele belangrijke voordelen die je misschien nog niet kende.

1. Ride sharing of ‘share your driver’

Ride sharing (ook wel carpooling genoemd) is het delen van een autorit met andere mensen die dezelfde bestemming hebben. Dit kan worden gedaan door mensen die elkaar kennen, zoals collega’s die samen naar het werk rijden, of door onbekenden die elkaar vinden via een ride sharing app of website. Maar hebben jullie er ook al eens aan gedacht om jullie chauffeur te delen? Er zijn talloze voordelen verbonden aan deze aanpak, waaronder het verminderen van het aantal auto’s op de weg, het verlagen van de kosten voor de reiziger (omdat de kosten worden gedeeld tussen de passagiers) en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Doe mij wel één plezier (voor al jullie PARTY GANGERS)… Max 5 personen in één wagen. 😅

2. Luchthavenvervoer

De meest voor de hand liggende opties voor luchthavenvervoer die spontaan in mij opkomen:

  1. Je laat je rijden door een familielid.
  2. Je boekt een taxi.
  3. Je laat je wagen staan op de parking.

Bij deze de vierde optie: Troom. Hoe werkt dit? De chauffeur komt naar je vertreklocatie, vervoert jou naar de luchthaven en brengt je wagen vervolgens terug naar huis. Je hoeft alleen maar je sleutels af te geven bij de buren of een familielid (of leg hem onder de mat?? 😅). Beter nog… Indien uw familie de wagen niet nodig heeft, laat je de chauffeur de sleutel bijhouden tot hij je terug moet komen ophalen. Ik begrijp dat er vertrouwen bij komt kijken maar je kan gerust zijn. Ons management controleert elke rit en indien je vragen hebt, bel ons dan even op.

3. Durf je chauffeur aan te sturen

Onze chauffeurs worden getest en gewezen op een defensieve rijstijl en we verwachten niet dat je hen moet vertellen hoe ze moeten rijden. ****Maar zoals iedereen hun eigen persoonlijkheid heeft, heeft iedereen ook hun eigen rijstijl of voorkeur hoe hij/zij gereden wil worden. Soms mag het wat trager, wat sneller, met of zonder babbel. Op onze Recruitment Day leer ik de chauffeurs persoonlijk hoe ze moeten omgaan met feedback van de klant. Jullie zijn dus altijd meer dan welkom om jullie ongezouten mening te delen met de chauffeur. Hier zijn wat voorbeelden:

  • Kan de muziek uit of zachter?
  • Ik heb graag dat u de bochten trager/sneller neemt.
  • U houdt 50 meter afstand op de autostrade, ik heb graag 100 meter.
  • Ik wil dat u parkeert binnen een straal van 100 meter en hierna de wagen niet meer her-positioneert tot u mij ophaalt (wees zo gedetailleerd mogelijk).

Ik zeg altijd: De meeste mensen hebben een goed hart en geven om jullie. Hiermee durven ze u geen feedback te geven.

P.S. Wisten jullie dat onze chauffeurs graag voor jullie gaan tanken of naar de car-wash gaan?

4. Rijbewijs kwijt?

Ik krijg vaker en vaker telefoons en/of mails met de vraag: “ik ben mijn rijbewijs kwijt, kan ik voor langere tijd beroep doen op Troom?” Natuurlijk is dit mogelijk. Wat ik meestal als eerste stap aanraad, is een schema (of agenda) maken en dat naar ons doorsturen. Wij gaan dan met jullie meedenken om de meest efficiënte ritten in te plannen. Tip: maak er iets flexibel van. Plaats al je meetings zo kort mogelijk bijeen, werk van thuis, gebruik meerdere middelen om je te verplaatsen … Indien het om langer dan 1 maand gaat, gaan wij er ook op toezien om de poule van chauffeurs zo klein mogelijk te houden.

5. Slaaptekort?

Mogelijk denk je nu: slaap? Waar heeft hij het over? Ik ben een GRINDER en ik heb geen slaap nodig… ok.. hold your horses. Slaap is enorm belangrijk. Er zijn een reeks aan gevolgen als je aan chronisch slaaptekort lijdt. Noem me zwak, maar als ik één nacht minder dan 6 uur slaap kan ik u garanderen dat ik niet zo scherp ben als normaal. Indien ik op zo’n dagen langer dan 1 uur met de auto rij, voel ik de bui al hangen. Vensters open, muziek luider, vrienden opbellen, oogleden nat maken.. je kan het niet bedenken. Boek uzelf een Troom en dut even in de auto!

6. Festivals

Maak je klaar voor het festival seizoen! Terwijl de tickets uitverkopen, weten we allemaal dat het vinden van betrouwbare transportmogelijkheden soms een hele uitdaging kan zijn. Met Troom hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Laat ons je brengen en ophalen op het festival in je eigen wagen, zonder je zorgen te maken over het vinden van een taxi of het achterlaten van je auto op de parkeerplaats.

Het enige wat je hoeft te doen is bij vertrek samen met de chauffeur af te stemmen wanneer en waar hij/zij terug aanwezig moet zijn. Technisch gezien maak je hiervoor best 2 ritjes aan (brengen en ophalen). Zo kan jij volop genieten van het festival en hoef je je geen zorgen te maken over hoe je veilig thuis geraakt.

Met Troom kies je voor betrouwbaarheid en gemak. Boek je rit vandaag nog en geniet van een zorgeloos festival seizoen!

7. Bel mij!

Ik heb net het boek ‘Relatie Renaissance’ van @StefVerbeek besteld. Heb het nog niet gelezen, maar het is mij alvast gelukt om zijn podcast van 45 minuten te luisteren waarin hij zijn voornaamste concepten uitlegt. Kort geschetst —> digitalisering? JA! Persoonlijk contact? OOK JA! Ik zeg vaak: altijd ‘EN EN’ denken. Indien het echt niet gaat ‘EN OF’ denken. ‘Mathia, Instagram of LinkedIn? ‘BEIDE’! Mathia, stuur ik hem een e-mail of bel ik even? ‘BEIDE’. Who cares…

Persoonlijk hou ik enorm van mensen en ik luister naar de noden en behoeften van zowel onze drivers, mijn medewerkers en uiteraard naar jullie, onze klanten. Ik connecteer enorm graag met jullie en beantwoord graag alle vragen. Ook hebben wij bij Troom een team dat procesmatig opkomende problemen oplost, want laten we eerlijk zijn, we werken met mensen en fouten gebeuren nu eenmaal. Het is hoe je deze oplost dat van belang is, zei een belangrijk man mij ooit.

Voila,
Kort even mijn gedacht van de dag met jullie gedeeld.

Groetjes en tot snel.
M.

Voor meer informatie, bezoek onze website www.troom.be of download de app op de app- of google play store.

Leave a Reply